Thursday, 14 September 2017

Words to motivate the Workout

Whether running for an extra five minutes, pushing for one more set or holding that plank for just a little longer, a motivational mantra will go a long way. 

In both spaces the client simply wanted some fresh paint, but I decided to go the extra mile with the design, without flexing too hard on the budget. I chose to rep bold colours and use cut vinyl to empower and inspire. I wasn't able to change the room layout or the flooring but I did get some choice phrases from my favourite personal trainer. 

In one I chose a bright and energizing orange along the bulkhead that crosses the large room and repeated the colour with the vinyl phrases on the walls. The other space is smaller but looks out onto the lake so I was inspired to reflect the blue hues onto an accent wall. The other walls are either all mirrored or glass which allow you take in the view. 

All in all I'd say I raised the bar with this quick and artistic way of putting the fun into fitness!

Tuesday, 28 February 2017

Lakefront Social Room is back in Action

On a beautiful property right on the water in Burlington, two sister buildings had dated amenity spaces in need of renovations. 

The intention was to transform the dated social room - not only used for social events, but also as an exercise spot. This meant that the space had to have the flexibility of creating an open area in a pinch. I got rid of the clunky counter and cabinets in the centre of the room and instead provided a long counter running along the perimeter of two walls.

To completely transform the space, I touched every surface; removing carpet and installing porcelain wood tiles, changed out the wallcoverings, redesigned the kitchen with built-in appliances and conveniences, and introduced a new lighting plan. And of course the furnishings had to be easily movable to make the space adaptable. I installed a 15 foot bench along one wall so seating would be out of the way, but always near by.

I love the artwork in this reno - I have been waiting to use these glass pieces, and found that the nature-inspired pieces reflect the serene location of the property. The striking, yet in-expensive, piece over the sink is a compliment to the room and also serves to hide the electrical panel. The artwork adds just a hint of colour and vibrancy to the neutral space.

Up next, we're transforming the billiard room ...stay tuned!