Tuesday, 28 February 2017

Lakefront Social Room is back in Action

On a beautiful property right on the water in Burlington, two sister buildings had dated amenity spaces in need of renovations. 

The intention was to transform the dated social room - not only used for social events, but also as an exercise spot. This meant that the space had to have the flexibility of creating an open area in a pinch. I got rid of the clunky counter and cabinets in the centre of the room and instead provided a long counter running along the perimeter of two walls.

To completely transform the space, I touched every surface; removing carpet and installing porcelain wood tiles, changed out the wallcoverings, redesigned the kitchen with built-in appliances and conveniences, and introduced a new lighting plan. And of course the furnishings had to be easily movable to make the space adaptable. I installed a 15 foot bench along one wall so seating would be out of the way, but always near by.

I love the artwork in this reno - I have been waiting to use these glass pieces, and found that the nature-inspired pieces reflect the serene location of the property. The striking, yet in-expensive, piece over the sink is a compliment to the room and also serves to hide the electrical panel. The artwork adds just a hint of colour and vibrancy to the neutral space.

Up next, we're transforming the billiard room ...stay tuned!